Geplaatst op Geef een reactie

Bij economisch herstel vaart payrollbranche wel

In het afgelopen kwartaal hebben bedrijven in de payrollsector 7 procent meer omzet behaald dan een jaar geleden in dat kwartaal. In het kwartaal hiervoor steeg de omzet met twee procent. De brancheorganisatie van payrollbedrijven (VPO) stelt dat deze stijging van de omzet een gevolg kan zijn van een lichte herstellende economie. Dit herstel begon volgens hen eind 2020. Tijdens heel 2020 bleef de omzet gelijk te opzichte van 2012.

De voorzitter van de VPO, Jeu Claes, stelde afgelopen maandag in een verklaring dat ondernemers weer groeimogelijkheden zien sinds enkele maanden. Dit komt volgens hem doordat de economie weer aantrekt. Payrollers worden weer vaker ingeschakeld in dit eerste kwartaal van 2021 vergeleken met begin vorig jaar. Ze worden vooral ingeschakeld door kleine en middelgrote bedrijven. De VPO meldt dat driekwart van de payrollmedewerkers in Nederland bij het mkb werkzaam is.

De eerste die de veranderingen op de arbeidsmarkt merken zijn vaak sectoren zoals de uitzend- of payrollbranche. Wanneer de economie aantrekt willen werkgevers extra arbeidskrachten, maar liever niet direct in dienst. Direct medewerkers in dienst stellen is dan vaak nog heel risicovol. Om medewerkers dan via een payrollbedrijf aan het werk te zetten is een tussenoplossing. De werknemers zijn dan officieel in dienst bij het payrollbedrijf, maar ze werken bij een ander bedrijf.

Bron: Nu.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *